Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

A Billingo regisztráció katás egyéni vállalkozásként nem sokban különbözik a társaságok regisztrációjától.

A regisztrációs űrlapon az Egyéni vállalkozó vagyok check boxot kell bepipálni, majd egyszerűen kattints a Cég neve boxba, ezt a megadott vezeték- és keresztnév alapján automatikusan kitölti a rendszer.A regisztráció megerősítését követően a Beállítások/Cégadatok menüpontban töltsd ki a vállalkozásod adatait.

...

A Cégadatok oldalon az Egyéni vállalkozó vagyok checkboxot kell bepipálni. Ebben az esetben neved mellett megjelenik az ev. felirat.

Az adószám menüpontban adhatod meg céges vagy egyéni vállalkozói érvényes adószámodat a hivatalos formátumban, kötőjelekkel elválasztva (pl. 12345678-2-10).

Ha az összes adatot kitöltötted, már csak egyetlen fontos dolog hiányzik. Katás vállalkozóként ugyanis a számlán kötelezően szerepelnie kell a KISADÓZÓ szövegnek, ellenkező kifejezésnek. Ellenkező esetben mulasztási bírságot is kaphatsz. Ennek feltüntetésére két lehetőséged van:1. Ha a Beállítások "Számla beállítások" pontjában az Egyedi mezőbe beírod, akkor minden számlán automatikusan szerepelni fog a megjegyzés mezőben.2.

  1. Ha a Beállítások "Cégadatok" pontjában bekattintod, hogy "Kisadózó vagyok", akkor minden számlán a neved mellett fog szerepelni a "(kisadózó)" felirat.

...

2. Ha a Beállítások "Számlatömbök" pontjában a számlatömbök Egyedi mezőjébe beírod a Kisadózó kifejezést, akkor minden számlán automatikusan szerepelni fog a megjegyzés mezőben. Image RemovedEhhez kattints a Számlatömbnél a Műveleteket jelző három pontra, majd nyomd meg a Szerkesztést.

...