Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Töltsd ki a teszt profil cégnevét és e-mail címét, majd válaszd ki a Sandbox Teszt fiók üzemmód sornál az Igen opciót.

Info

Fontos, hogy a korábbi Sandbox Teszt fiók teszteléssel ellentétesen, ha itt elkészítesz egy teszt profilt, azt a továbbiakban nem tudod élessé állítani, csak és kizárólag tesztelésre tudod használni. Természetesen a profilválasztóban bármikor készíthetsz további éles és tesztprofilokat egyaránt.

...

Az alapadatok megadását követően természetesen állíthatsz ki számlát, és tesztelheted az újonnan megjelenő funkciókat korlátozások nélkül.A felületen egyértelműen megjelenítjük, ha a Sandbox profilt használod. A Billingo logo mellett egy Sandbox feliratot látsz és a fejléc alatt egy piros figyelmeztető sáv is jelzi, hogy aktuálisan nem egy éles fiókot használsz.

...

A rendszerből kiállított bizonylatokon egyértelműen TESZT feliratokkal jelezzük, hogy nem éles rendszerből került kiállításra az adott dokumentum.

...

Fontos információk a Sandbox Teszt fiók móddal kapcsolatban:

A Sandbox Teszt fiók adatbázis időközönként törlésre kerül! Mindenképp számíts arra, hogy az ide feltöltött adataid elveszhetnek.
A teszt profilban kiállított számlákra TESZT felirat kerül, de kinézetében teljesen megegyeznek az éles rendszerben kiállított számlákkal.

Mivel az élestől teljesen eltérő az adatbázis, ezért a partnereket, termékeket ide is külön fel kell vinned.
Sandboxban Teszt fiókban azokat a funkciókat tudod tesztelni, amik az éles fiókodban is elérhetőek.

Az API-t korlátlan ideig lehet tesztelni sandbox Teszt fiók módban. A teszt profilban hagyományos és elektronikus teszt számla egyaránt kiállítható.

...

Fontos tudnod, hogy amennyiben hivatalos számlát állítasz ki, akkor a számlázó programot be kell jelentened a NAV felé, illetve innentől kezdve csak stornózni tudod a létrehozott számlákat. Az első hivatalos számla kiállítása után a fiókodat már TILOS törölni.NAV bejelentésTeszt profil használat során nem kell bejelentened a NAV felé, hogy a Billingót használod, de ha csak egy hivatalos számlát is állítottál ki, akkor már igen.