Terméklista és keresés

Terméklista és keresés

Keresés a termékek között

A Termékek menüpont felső sávjában található a szabadszavas kereső. Itt tudsz a terméknevek, megjegyzések, ár, ID alapján keresni.


Termékek törlése

A keresőmező alatt a Tömeges kijelölés gombot bekapcsolva tudunk egyszerre több terméket kijelölni és a Kijelöltek törlése gomb segítségével törölni a listából.

Amennyiben csak egy terméket szeretnénk törölni, a mellette található kuka ikon segítségével tehetjük meg.Számlalista oldali információk

 

Legacy API ID és API ID/ID: Az első két oszlop mutatja meg a termékhez kapcsolódó azonosító számot, amely a Billingon belül és a külső rendszerek számára elérhető összekapcsolás esetén fontos.

Név, leírás: A terméklista harmadik oszlopában a rögzítéskor felvitt  megnevezések láthatók.

Alapértelmezett helyzetben a program is e paraméter alapján listáz, vagyis abc sorrendben, „a” betűvel kezdődően felülről lefelé halad a „z” betű felé. Ha eltérő szempont alapján, ideiglenesen listáztuk termékeinket, az alapértelmezett helyzet visszaállításához egyszerűen a „Név/leírás” feliratra kell kattintanunk.

Áfa: Ebben az oszlopban látható a %-os jelzőszámok az általunk beállított ÁFA kulcsot jelölik.

Ár: A lista ötödik oszlopa a termékek nettó egységárát mutatja.

Alapértelmezett ”Ár” feliratra kell kattintanod. Ekkor legfelülre kerül a legkisebb nettó egységárú terméked, legalulra pedig a legnagyobb nettó egységár értékű. Ismételt kattintáskor ez a sorrend megfordul. Az alapértelmezett, vagyis a megnevezés abc sorrendje szerint listázott helyzet visszaállításához egyszerűen a „Név/leírás” feliratra kell kattintanunk.

M.E: Az ár mellett láthatjuk az általunk megadott mennyiségi egységet.

Alapértelmezett helyzetben a rendszer „Név/leírás” alapján listáz, így a mennyiségi egység szerinti listázáshoz az „M.E.” feliratra kell kattintanunk. Ekkor abc sorrendben, mennyiségi egység alapján csoportosítva olvashatjuk termékeinket. Ismételt kattintás esetén az abc sorrend megfordul, de a csoportos egységesítés ugyanúgy megmarad. Az alapértelmezett, vagyis a megnevezés abc sorrendje szerint listázott helyzet visszaállításához egyszerűen a „Név/leírás” feliratra kell kattintanunk.

Művelet: Utolsó listázási opcióként, a ceruza ikonra kattintva szerkeszthetjük, illetve törölhetjük termékeinket.