NAV Online számla összekötés

Az automatikus NAV online adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez össze kell kötnöd a Billingo fiókodat a NAV Online Számla rendszerével. 

Mutatjuk sorban a tennivalóidat.

1. lépés: Belépés és Technikai felhasználó létrehozása

Lépj be a NAV Online Számla rendszerébe elsődleges felhasználóként a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) segítségével. Sikeres KAÜ azonosítás esetén add meg kapcsolattartási adataidat és amennyiben egyetértesz vele, jelöld az adatkezelési tájékoztató elfogadását. Ezután az "Adózó-felhasználó kapcsolatok" képernyőn válaszd ki a kezelni kívánt adózót (amennyiben több adózó esetén is képviseleti jogosultsággal rendelkezel, mindegyik feltüntetésre kerül ebben a listában). Ezek közül válaszd ki azt az adózót, amelyik kapcsán a következő lépéseket szeretnéd elvégezni.

  1. lépés: Technikai felhasználó és egyedi XML kulcsok generálás

A felületre belépve, a "Felhasználók" menüben, az "Új felhasználó" gombra kattintva, a "Technikai felhasználó" funkciógomb kiválasztásával hozz létre egy Technikai felhasználót. Itt töltsd ki a felület által kért adatokat. Mentés után a Technikai felhasználóhoz generálj egyedi XML aláírókulcsot és cserekulcsot a "Részletek" gomb alatt található  "Kulcsgenerálás" almenüpont segítségével.

  1. lépés: Az összekötés létrehozása és tesztelése a Billingóban

A Technikai felhasználó kapcsán generált/megadott adatokat (felhasználónév, jelszó, XML aláírókulcs, XML cserekulcs) rögzítsd a Billingo "Beállítások" menüpontjának "NAV Online Számla" almenüpontjában. Az adatok kitöltését követően megjelenik a "Teszt és Mentés" gomb. Erre kattintva tudod ellenőrizni, hogy sikerült-e összekapcsolnod a két rendszert.

Videós útmutató a NAV Online Számla rendszerbe történő belépéshez:

Fontos!
Az NAV Online Számla és a Billingo összekapcsolása nélkül a számlák nem kerülnek automatikusan továbbításra a NAV felé. Ha elakadtál és a fenti leírásokkal sem boldogulsz, bátran fordulj ügyfélszolgálatunkhoz, a hello@billingo.hu e-mail címen. Kolléganőink segítenek az összekapcsolásban is.