Konto Online összekötés Billingo fiókkal

Mi az a Konto Online?

A Konto Online Könyvelőiroda könyvelés és bérszámfejtés szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek.

Szolgáltatásuk különlegessége, hogy ügyfeleik nem papíralapon, hanem egy online felület segítségével juttatják el könyvelőjüknek az alapadatokat és dokumentumokat.

Az adatok feldolgozását a könyvelők folyamatosan végzik, így ügyfeleik az online könyvelési rendszerben naprakész, érthető és áttekinthető adatok alapján dönthetnek vállalkozásuk pénzügyeiről.


Miért jó a Konto Online?

  • Nem kell felkeresned a könyvelőd, hogy személyesen add át a dokumentumokat.

  • A két rendszer közötti kapcsolat teljesen automatikus, így a beállítást követően a Konto Onlineban is megjelennek a kiállított számláid.

  • Az online felületen folyamatosan áttekintheted bérszámfejtési és könyvelési adataid.


Hogyan tudom összekötni a Billingo fiókommal?

Első lépésként, jelezd a könyvelőd felé, hogy szeretnéd összekötni a Konto Online fiókod a Billingo rendszerével, és kérj tőle, egy az összekötéshez szükséges Billingo API kulcsot.

Amint jelzi a könyvelőd, hogy elkészült a kulcsod, lépj be a Konto Online fiókodba és válaszd ki a céged mellett a “Cég törzsadatok” menüpontot.

A megjelenő cég adatlapon látni fogod az összekapcsoláshoz szükséges API kulcsot, “Billingo.hu azonosító” néven. Másold ki az itt található kulcsot:

Ezt követően menj a Billingo fiókodban az Összekötések menüpontra és válaszd ki a Konto Online-t.

A Konto Online adatlapján az Összekötés fül alatt illeszd be az integrációhoz szükséges kimásolt kulcsot, majd állítsd be a számlák beküldésének kezdeti dátumát. Ez az érték lehet visszamenőleges is.

 

A beküldés kezdetét az első beállításnál, egyszer van lehetőséged megadni biztonsági okokból, ezért mindig körültekintően válaszd ki ezt a dátumot, mert a mentést követően ennek módosítására nem lesz lehetőséged.

Amint elkészültél, kattints a “Mentés” gombra. Ezzel az összekötés el is készült.

Pár percen belül a Konto Online fiókodban megjelennek az áttöltött számlák. Ehhez kattints a “Számlák” menüpontra a főoldalon:

Az áttöltött számlák listáját az alábbiak szerint láthatod:

Az itt kiegyenlítettnek jelölt számlák a Billingóban nem kerülnek fizetettnek jelölésre. Az adatkapcsolat során a Konto Online felé adjuk csak át az adatokat.

A sorszámra kattintva az adott számla adatlapját és a hozzá tartozó számlaképet is elérheted:


További kérdés esetén keresd kollégáinkat a hello@billingo.hu e-mail címen.