Bankszámlák

A bankszámlaszámok kezelésére a Beállítások/Bizonylat beállítások/Bankszámlaszámok menüpontban biztosítunk lehetőséget számodra.

A listaoldalon megjelenítjük a bank nevét, a számlaszámot, az adott számla pénznemét, swift kódját és IBAN számlaszámát. Emellett megjelenik az API ID ami a V3-as korszerű API-n keresztüli kapcsolódást teszi lehetővé és mellette megjelenik az API v2 ID, amely a régebbi verziós kapcsolódási pontot jelenti.

Minden Billingo csomagban korlátlan számban adhatsz hozzá bankszámla számokat a fiókodhoz, ezeket természetesen bármikor szerkesztheted és törölheted is.

Az Új bankszámlaszám gomb segítségével van lehetőséged új tételt hozzáadni:

Bankszámlánként az alábbi adatokat adhatod meg:

 • Bank neve

 • Bankszámlaszám

 • IBAN számlaszám - Azonnali fizetéses QR kód használathoz kötelező a megadása.

 • SWIFT kód - Azonnali fizetéses QR kód használathoz kötelező a megadása.

 • Pénznem

 • QR kód használata - Bankszámlaszámonként beállíthatod az azonnali fizetési lehetőséget.
  A QR kód generálás segítségével az azonnali számla befizetést tesszük lehetővé belföldi számlák esetén. Ezzel a funkcióval egy QR kódot generálunk a kiállított bizonylatokra, majd annak beolvasásával partnerünk azonnali fizetést indíthat a számára kiállított számlára.
  Jelenleg a QR kód generálás csak az 'Original' és a Nyomtatóbarát számlasablonnal, csak forint alapon kiállított 10 000 000 Ft alatti számlák esetén működik.
  Azonnali fizetéshez szükséges QR kód generálás esetén a cég nevében csak a következő karakterek engedélyezettek: !"#$%&'()*+,-./0123456789:;<=>?@ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[\]^_`abcdefghijklmnopqrstuvwxyz{|}~áíűőüöúóéÁÍŰŐÜÖÚÓÉ

A QR kód beolvasási funkció jelenleg csak a myRaiffeisen mobil applikáció segítségével működik.
A befizetések csak forint alapú bankszámlákról, forint alapon kiállított számlák esetén funkcionál!

Ez a funkció bankszámlánként külön is beállítható, ehhez a Billingo fiók Profilom/Bankszámlák menüpontjában kell megadnod, melyik számlaszám esetén szeretnéd használni a funkciót.

Fontos, hogy QR kód generálási opció csak Basic, Standard és Pro előfizetési csomagok esetén elérhető.

 • Ne jelenjen meg a számlán - Ha ezt az opciót bepipálod, a bankszámlaszám nem fog megjelenni a kiállított bizonylatok Eladói adatainál.

Az adatok véglegesítését a Mentés gombbal tudod elvégezni.